A A A

Laatste nieuws

Rabo ClubSupport 2019

Van 27 september t/m. 11 oktober 2019 kunnen leden van Rabobank Peel Maas
en Leudal weer stemmen voor de Rabo ClubSupport (voorheen Rabobank Clubkas Campagne). De Missiekapel is een van de doelen waarop gestemd kan worden.

Alle leden van de bank ontvangen een persoonlijke code waarmee 5 stemmen kunnen worden uitgebracht. Op de deelnemende verenigingen en stichtingen kunnen maximaal 2 stemmen per vereniging/stichting worden uitgebracht.

Wij roepen via deze weg alle sympathisanten van de Missiekapel op om te stemmen op onze stichting. Ook na de restauratie van het interieur in 2016 blijft er geld nodig voor een goed onderhoud van dit bijzondere monument.

Behalve steun voor onze Missiekapel bevelen wij onze sympathisanten aan om bij het verdelen van de stemmen nadrukkelijk ook de Heemkundevereniging Heitse stemmen toe te delen. Ook zij staan op de bres voor behoud van ons cultureel erfgoed.

Indien u moeite heeft met het digitaal stemmen en uw stem niet verloren wil laten gaan, neem dan contact op met het bestuur van de Stichting Vrienden van de Missiekapel door te bellen naar Joos Jenniskens tel. 06-30406353.


Toegevoegd op: 28-09:2019 22:26

Najaarsexpositie Johan Vermeij in Missiekapel

Dit najaar exposeert Johan Vermeij tot eind november in de Missiekapel in Heythuysen. Zijn expositie is permanent te zien door de glazen deur van de kapel. 

Titel van de expositie is: 'van oude mensen en dingen die nooit voorbij gaan'. 

De foto's, films en installaties die Johan Vermeij maakt gaan over oude mensen en hun interieurs. De interieurs die ook na hun dood nog levend lijken alsof de bewoners nog aanwezig zijn. De dingen die hij hiervan laat zien leggen beslag op je verbeelding. Vermeij zag in kleerhangers een mobiel die hij daarmee bouwde. De kleerhangermobiel is te zien in de Missiekapel en komt tot leven zodra het licht aangaat.

De organisatie van de expositie is in handen van de Stichting Kunst en Cultuur Leudal en wordt geopend op 13 september 2019 om 19:00u.


Toegevoegd op: 07-09:2019 22:56

Godelieve Geurts met 'Vogelvrij' in de Missiekapel

Op vrijdagavond 7 juni 2019 wordt om 19.00u de installatie van Godelieve Geurts met de titel 'Vogelvrij' geopend in de Missiekapel in Heythuysen. Daarbij zal wethouder Martens van de gemeente Leudal aanwezig zijn en Rob Kars zal een poëtische inpressie geven bij de installatie.

De beelden van Geurts zijn altijd direct, recht voor de raap en onontkoombaar. En met haar presentatie in het bijzonder: indringend melancholisch tegen de klare lichtheid van de kapel.

De installatie is permanent te zien door de glazan deur van de kapel tot en met 31 augutus 2019. De organisatie is in handen van de Stichting Kunst en Cultuur Leudal.


Toegevoegd op: 04-06:2019 17:04

Hub Pasmans met expositie in Missiekapel


Toegevoegd op: 02-03:2019 19:46

Expositie José Fijnaut in Missiekapel Heythuysen


Toegevoegd op: 08-12:2018 21:39

Expositie van Jan C M Peeters 7 september tot 1 december 2018 in de Missiekapel


Toegevoegd op: 02-09:2018 20:11

Peter Michielsen benoemd tot erebestuurslid van de Stichting Vrienden van de Missiekapel

Na ruim 30 actief te zijn geweest voor de Stichting Vrienden van de Missiekapel heeft Peter Michielsen op 10 oktober 2017 afscheid genomen als bestuurslid. Peter was al voor de oprichting van de stichting namens de Bond Heemschut betrokken bij het behoud van de Missiekapel in Heythuysen. Vanaf de oprichting van de stichting zat hij in het bestuur, vele jaren als secretaris. Ondanks zijn hoge leeftijd en het woonachtig zijn in België bleef hij zich met grote betrokkenheid inzetten om de Missiekapel in oorspronkelijke staat te herstellen en te behouden. Voor al het goede werk dat Peter heeft gedaan is het bestuur hem zeer erkentelijk. Om die dankbaarheid te onderstrepen is hij benoemd tot erebestuurslid.


Toegevoegd op: 14-10:2017 16:34


Stichting vrienden van de MISSIEKAPEL HEYTHUYSEN